top of page

Ik schotel je enkele leuke, uitdagende en leerrijke opdrachten voor: samenwerken, communiceren, focus, lichaamstaal, respect, vertrouwen, ... . Coachen met paarden presenteert groepen en teams een gigantische spiegel in het kader van hun functioneren. Zowel de fun factor als de impact door het inzetten van het paard is enorm. 

TEAMBUILDING
IMG_6837
IMG_6831
IMG_6820
IMG_6814
IMG_6819
IMG_6816
DSC_0185 x
DSC_0172 x
DSC_0179 x
DSC_0165 x
DSC_0162 x
DSC_0161 x
DSC_0151 x
DSC_0158 x
DSC_0146 x
DSC_0144 x
DSC_0134 x
DSC_0136 x
DSC_0112 x
DSC_0117 x
DSC_0151 x
IMG_3153
IMG_4979 x
IMG_4992 licht x
IMG_5007 x
IMG_5017 x
IMG_4996 x
IMG_5015 x
IMG_0309-2
DSC_0179 x
DSC_0011 x
DSC_0120 x
DSC_0102 x
DSC_0006 x

Voor wie?

Voor een groep dat actief aan de slag wil, dat op zoek is naar een inspirerende (bedrijfs)uitstap of graag als team wil groeien. 
Sportteams, vriendinnen- of vriendengroepen of familie tot 12 personen.

Wat is er leuk aan?

Daar sta je dan, als groep, met een paard van 600 kilo voor je. Wat nu gedaan? Hoe gaan we die opdracht tot een goed einde brengen? Uitdaging, check. 

 

Wat is er leerrijk aan?
Coachen met paarden kan voor alle teams die op de één of andere manier samenwerken een leerrijke, verhelderende en mogelijk confronterende ervaring zijn. Een team functioneert het best als iedereen zijn rol en plaats kent - vandaar dat paarden in een kudde zoveel tijd besteden aan het bepalen van rangorde.

Wat houdt het precies in?

Telkens wordt aan de hand van concrete opdrachten aan de slag gegaan met het paard, dat direct en zonder oordeel feedback geeft. De coach helpt deze feedback te vertalen en stimuleert het team manieren te vinden om in die opdrachten te groeien. Klaar om jezelf en je team uit te dagen?

Wil je verdiepend werken? Dan wordt bekeken met het team hoe de ontdekte inzichten kunnen meegenomen worden naar het dagdagelijks functioneren. Meer achtergrond informatie lees je in 'Coachen met paarden'.

Op maat

 • Centrale thema's zijn oprechte en duidelijke communicatie, groepsrollen, leiderschap, samenwerken.

 • 4 mogelijke concepten kunnen als rode draad gebruikt of gecombineerd worden.

 • Voorafgaand wordt samen een programma op maat uitgewerkt met ruimte voor specifieke wensen en situaties.​

 • Op zoek naar nog meer of andere invulling? Bekijk de mogelijkheden.

Benieuwd? Vraag online een offerte aan. Beantwoord enkele simpele vragen en je krijgt een vrijblijvende offerte op maat in je mailbox!

GETUIGENISSEN

​De groep zelf wist op voorhand niet welke activiteit we gingen doen. Na wat uitleg van de coach was de motivatie groot. Ons team werd bewust gemaakt van onze communicatie, zowel verbaal als non verbaal. We kregen door het paard en de coach inzicht in het traject dat we het laatste jaar doormaakten alsook hoe we verder kunnen in de toekomst. Alle teamleden waren achteraf enorm enthousiast en vonden het een echte teambuilding. We hebben bijgeleerd over ons team en onszelf. Echt een fantastische ervaring! Voor herhaling vatbaar.

Kelly Bogaert / De Kade vzw

Ik zou het zeker aanraden aan andere mensen. Ik moet toegeven dat door het werken met het paard heel wat zaken naar voor komen die echt typerend zijn hoe je eigenlijk zelf bent. Het stemt tot nadenken en bepaalde zaken neem ik zeker mee.

Anoniem

Types
  Inhoud / types  
Het individu in Team

​In kleine subgroepjes krijgt ieder de kans individueel aan de slag te gaan met het paard rond een bepaald thema. De andere teamleden worden mee betrokken, in de vorm van feedback geven met het oog op meer inzicht te verwerven. Iedere persoon krijgt zo meer inzicht in zichzelf en meer begrip voor elkaar.

Doel: een hechter team met meer vertrouwen en openheid.

Max. 10 personen - 3 uur.

Het team in Team

 

Hier staan uitdagende teamopdrachten met het paard centraal, waar communicatie, samenwerking en competitie de rode draad vormen. Hoe wordt gecommuniceerd, wie neemt welke rol op en welke samenwerking, waar het paard deel van wil uitmaken, is daarvan het resultaat?

Doel: op een luchtige en amusante manier toch verdiepen en verhelderen hoe het team functioneert.

Max. 16 personen - 2 tot 4 uur.

Het thema Team

 

Leren van en met elkaar door individuele opdrachten met het paard af te wisselen met team opdrachten. Door bewust te ervaren inzicht krijgen en anders handelen.

 

Doel: persoonlijke groei samen met teamgenoten op het vlak van eenzelfde centraal thema.

Thema's: leiderschap, non-verbale communicatie, (zelf)vertrouwen, grenzen stellen vs verantwoordelijkheid nemen, vermijden en omgaan met conflicten, ... .

Max. 10 personen - 3 uur.

Het plezant Team

 

Deze teambuilding gaat over plezier maken met jouw team. En met de paarden (er naast, niet er op). Elkaar leren kennen op een andere manier dan in de werkomgeving. En misschien ook voor velen voor de eerste keer van dicht bij kennis maken met die heerlijke wezens die paarden zijn. We hebben tal van leuke activiteiten met paarden voor je in petto. Op iedere opdracht wordt ook heel kort dieper in gegaan.

 

Klaar om jezelf en je team uit te dagen?

Max. 16 personen - 2 tot 4 uur.

Bij alle opdrachten blijft respectvol en authentiek omgaan met de paarden centraal staan.

  Andere activiteiten om te combineren  
Andere activiteiten

 

Op zoek naar nog meer of andere invulling?

 • een kubb spel, grote mikado, ... worden (op vraag) gratis ter beschikking gesteld

 • een raadselwandeling of zoek je de schatkist?

 • boek je persoonlijke trainer - midden in de natuur verleg ongetwijfeld je grenzen

 • huur een springkasteel, een velcrowall, een bungeerun of een rodeostier

 • huur sumopakken

 • boek een meditatie- of yogales

 • huur XL-games en volksspelen (4 op een rij, jenga, kaas met gaten, labyrinth, skilatten, bibberspel, tollebak, ...

 • zelf een idee? vraag het ons!

We brengen je in contact met leveranciers uit de buurt aan de beste voorwaarden.

bottom of page